Wat zoekt u?

Welkom bij Groep 1/2
Schooljaar 2017-2018

 

 
Op reis met Sil en Lis
Het laatste thema is alweer van start gegaan. Wat is het toch snel gegaan. Om al een beetje in de vakantie stemming te komen, mogen de kinderen zelf een vakantie uitzoeken in ons eigen reisbureau. Willen ze naar een ver land of juist dichtbij? Gaan ze met het vliegtuig of een ander vervoermiddel? Dit mogen ze allemaal zelf beslissen. Verder staan er nog veel meer leuke dingen op de planning en een gezellige afsluiting! Meer informatie kun je vinden in onze themabrief.

Sil op schateiland
Wat een spannende opening! Sil had een schatkaart gevonden en waar een schatkaart is, is ook vaak een echte schat. Als echte piraten zijn we op zoek gegaan naar de schat. En ja hoor, we hadden gelijk! De kinderen hadden een echte schat gevonden.  Benieuwd naar wat we nog meer gaan doen, bekijk dan onze themabrief

Groeien en bloeien
O o wat was er maandag toch gebeurd. Alle klassen lagen bezaaid met aarde en bloempotjes. Tijdens de opening werd duidelijk dat de juffrouwen het niet gedaan hadden, maar dat er konijntjes op  bezoek waren geweest. De konijntjes hadden honger en hebben alle plantjes opgegeten. In dit thema gaan wij ervoor zorgen dat er weer nieuwe plantjes komen. Benieuwd wat we nog meer gaan doen? Bekijk dan onze themabrief

De winterspelen
Niet alleen op televisie kunnen we de winterspelen volgen, maar vanaf afgelopen dinsdag ook bij de kleuters! We hebben zelfs al een echte wedstrijd kunnen zien van juffrouw Maaike en juffrouw Joyce. Wat was het spannend zeg. De kinderen zullen in dit thema ook zelf deelnemen aan wedstrijden en ze maken prachtige medailles. Benieuwd wat we nog meer gaan doen, lees dan onze themabrief

Een winkel vol verhalen
Boeken zijn leuk! Maandag hebben we het nieuwe thema geopend. De kinderen hebben geluisterd naar het lievelingsboek van Sil: De wiebelbillenboogie. Ook hebben we een boekwinkel op ons kleuterplein en bezoeken we de bibliotheek op school. Hoe ziet een boek er nu eigenlijk uit? Welke soorten boeken heb je? Waar kun je boeken halen? En welk boek vind jij nou leuk? Allemaal vragen waar we het dit thema over gaan hebben. Ben jij benieuwd naar wat er verder nog allemaal in het thema terug komt, lees dan onze themabrief.


November/ december thema
In het weekend is rommelpiet op school geweest. Wat heeft hij er toch een rommeltje van gemaakt. Maar hoe zijn Sinterklaas en zijn pieten eigenlijk naar Nederland gekomen en wat moeten ze allemaal doen om de pakjes te bezorgen? Hoe worden de kerstkaarten verzonden? Hier gaan we allemaal achter komen tijdens ons nieuwe thema. Ben je benieuwd welk thema dit is, bekijk dit dan in onze themabrief.


Herfst

Inmiddels is het oktober en begint het buiten kouder te worden, de blaadjes vallen van de bomen en het is 's avonds eerder donker. De herfst is echt begonnen. Ook onze kleuters hebben dit gemerkt. Op school staat alles de aankomende weken dan ook in het teken van de herfst. Lees in onze themabrief welk liedje en versje we oefenen en welke letter centraal staat.
 

Welkom


Een nieuwe klas en nieuwe kinderen en ook de juf is voor veel kinderen nieuw!
De eerste twee weken van het schooljaar staan vooral in het teken van wennen. Wennen aan nieuwe klasgenootjes, een ander klaslokaal, wennen aan de gewoontes en regels in de klas. We bespreken wat we fijn, en niet fijn vinden: hoe ga je met elkaar om? hoe kun je elkaar helpen? en ga zo maar door.
De meeste kinderen kennen al na een paar dagen het openingsliedje en het fruitliedje. Heel knap! Kijk maar eens hoe goed uw kleuter het liedje al kent! klik hier voor de liedjes en versjes die het hele jaar door gezongen en opgezegd gaan worden.

Wij wensen u en uw kind een heel fijn schooljaar op de Piramide!

juf Joyce, juf Maaike, juf Jeannine, juf Inge.
onderwijsassistenten: Yvette, Sanne en Tamara.
 Belangrijke informatie

Dit jaar hebben we 3 groepen. In iedere groep zitten kinderen van groep 1 en 2. Na iedere vakantie is het mogelijk dat er nieuwe kinderen starten. Hierdoor zitten er verschillende niveau's in de groepen. 
Dit zijn de onderdelen waar wij op letten.
- cognitief (kennis en weten)                 --> taalontwikkeling, woordenschat en zinsbouw.
- sociaal emotioneel (gedrag)              --> zelfvertrouwen, zelfstandigheid,
                                                                       hoe functioneert uw kind
                                                                        t.a.v. leeftijdsgenootjes, volwassenen, enz.
- motorisch (grove- en fijne motoriek) --> grove: rennen. lopen, huppelen, gooien
                                                                 --> fijne: penhantering, naam schrijven,
                                                                      binnen de lijntjes kleuren

Om dit goed in beeld te krijgen, gebruiken wij de methode PRAVOO. Dit is een meetinstrument voor kleuters. Daarbij gebruiken we ook de gegevens die we uit de CITO halen. De kinderen worden op reken- en taalgebied getoetst. Deze vinden plaats in januari en juni.

Om te zorgen dat kinderen zich ontwikkelen, maken we gebruik van de volgende methode's:
- Sil op school --> Thema's
- Trefwoord --> levensbeschouwing
- Leefstijl --> sociaal emotioneel

Gedurende het schooljaar vinden er allerlei activiteiten/vieringen plaats:
- 3x per jaar creamiddag, groepsoverstijgend
- schoolreis
- spelletjes ochtenden
- juffendag
- voorleespiramide
- avondvierdaagse (vanaf groep 2)
- sint
- kerst
- carnaval

Belangrijke regels en afspraken:
- elke groep heeft een groepsouder
- gymschoenen het liefst in een tas voorzien van naam
- verjaardagen kinderen zonder broertjes of zusjes
- verjaardagen ouders, kinderen maken alleen iets voor de ouders
- wij verwachten zelfstandigheid van de kinderen
- fruit (geen chocolade en snoep)
- verlof aanvragen bij directie
- letterkast, kinderen mogen spullen die beginnen met de letter van het
  thema meenemen. Zie nieuwsbrief voor de letter
- batterijen mogen ingeleverd worden in de daarvoor bestemde tonnen
- speelgoed die verkregen is, mag alleen op de maandagochtend
 meegenomen worden
- kralenketting mag 1 dag mee, volgende dag graag mee teruggeven
- voor nieuwtjes en informatie zie klasbord, website en facebook 


 

Kalender
20augustus2018
Deze week...
20augustus2018
Start schooljaar...