Wat zoekt u?

                  Welkom op de pagina van de nieuwkomersklas!    

                           


De nieuwkomersklas is een groep met kinderen die allemaal minder dan een jaar in Nederland wonen. Zij krijgen de hele dag les in het Nederlands, om zo snel mogelijk in te stromen in een reguliere groep. Mocht dit na een jaar nog niet mogelijk zijn, dan kunnen de kinderen nog langer in de nieuwkomersklas blijven.

Wij zijn veel met woordenschat en klanken bezig, maar ook met vervoegingen, zinsbouw en uitdrukkingen. Dit doen we met verschillende methodes die speciaal voor nieuwkomers zijn gemaakt, maar ook met de methode voor het leren lezen: Veilig Leren Lezen.

Ook wordt er elke dag gerekend, leren de kinderen de (schrijf)letters en leren we de kinderen de belangrijkste spellingscategorieŽn.

De kinderen gaan ook gymmen, dit doen ze in hun stamgroep. Dat is de groep waarin ze zouden horen als ze op een reguliere school zouden zitten. Sommige kinderen gaan in de stamgroep ook andere lessen volgen, totdat ze genoeg weten om definitief de overstap te maken.

Sinterklaas, kerst en andere bijzondere gelegenheden proberen we zoveel mogelijk samen met de andere kinderen te doen. Tenslotte leren ze daar ook heel veel Nederlands, en vooral een stukje van de Nederlandse cultuur.

Op dit moment hebben we 15 kinderen in de groep. 2 kinderen komen uit Eritrea, 1 kind uit Griekenland, 3 kinderen uit Polen en 9 kinderen uit SyriŽ . De leeftijd varieert van 7 tot bijna 12 jaar. Sommige kinderen zijn al meer dan een jaar in Nederland, andere kinderen nog maar vanaf de herfstvakantie. Dit zorgt ervoor dat er heel veel niveauverschillen in de groep zijn. We proberen de kinderen zoveel mogelijk op hun niveau les te geven, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Er is de hele week ondersteuning van een onderwijsassistente.

 

Kalender
18oktober2018
herfstvakantie
19oktober2018
herfstvakantie
20oktober2018
herfstvakantie