Welkom bij groep 3 
 

____________________________________________________________________


Op dit moment werken wij in groep 3 met het thema "Wat bewaar jij?" (kern 11) uit de methode Veilig leren lezen (kim-versie). We bespreken dit thema met de kinderen en nodigen ze uit om thuis eens op zoek te gaan naar spullen voor onze thematafel.
Bij iedere kern hoort ook een ouderbrief, waarin u kunt lezen waar wij op dat moment met lezen zijn.

Hieronder vindt u de brief van iedere kern:
Kern start
Kern 1
Kern 2
kern 3
Kern 4

Kern 5
Kern 6
Kern 7
Kern 8
Kern 9
Kern 10
Kern 11

Klik hier voor het stappenplan "thuis helpen met lezen" 

____________________________________________________________________________________________________

Belangrijke data in juni/juli:

Let op: Vanaf donderdag 17 mei gymt groep 3 op donderdag van 14:30 - 15:15 u. De gymtijd op vrijdag komt te vervallen. Voortaan moeten wij op donderdag gymspullen meebrengen.


Wo 13 juni: studiedag (kinderen zijn vrij)
Zo 17 juni: vaderdag 
Ma 18 juni: juffendag
Wo 20 juni: rapporten mee naar huis
Do 21 en di 26 juni: 10-minutengesprekken
Do 28 juni: Kennismakingsmiddag voor alle groepen (groep 3 gaat kijken in groep 4)
Vr 6 juli: laatste schooldag/start zomervakantie

______________________________________________________________________________________

Mededelingen:

 • Na de meivakantie gaan we starten met de boekbesprekingen in groep 3. Verdere informatie hierover volgt nog.
 • Wij zijn vorige week gestart met de rode draad. Het thema is dit jaar "sprookjes".
 • Sinds een paar weken hebben wij onze eigen "doe-winkel" in groep 3. De kinderen kunnen na hun vaste taken een werkje komen kopen. Dit kan een spelletje zijn, computertijd, werkblad, enz. Ieder groepje heeft een eigen portemonnee en iedere week is er een nieuwe beheerder van het geld. 
 • Wij hebben allemaal ons letterdiploma gehaald. Binnenkort meer hierover in het schooljournaal van de Piramide.
 • Het groepslezen is inmiddels weer opgestart. Super fijn dat we iedere week hulp krijgen van verschillende papa's, mama's, oma's.
 • We zijn begonnen met het leren aan elkaar schrijven. 
 • Wij zitten sinds deze week in groepjes.
 • De groepsouder van groep 3 dit schooljaar is Ramona Hoonings (mama van Veerle).
 • De kinderen kunnen vanaf nu ook thuis oefenen met rekentuin. Alle leerlingen hebben een briefje mee naar huis gehad met daarop de inloggegevens.
 • Wij zijn gestart met "Plickers" in groep 3. Dit is een quizvariant, waarbij de kinderen snel meerkeuzevragen kunnen beantwoorden. Hoe werkt het: Ze zien eerst een vraag/som op het digiboard met 4 antwoorden. Vervolgens hoeven ze alleen een kaartje omhoog te houden. Dit is een kaartje met een soort QR-code, waarbij de kinderen de juiste letter omhoog moeten houden. Wij scannen met een tablet of telefoon alle kaartjes(antwoorden). Op deze manier kunnen ze vragen/sommen snel beantwoorden en hebben wij snel overzicht wat moeilijk is of waar we nog meer aandacht aan moeten besteden klassikaal of in een klein groepje. 
 • De kinderen hebben een schort nodig voor handvaardigheid en tekenen. Deze worden ook gebruikt met de creamiddagen. Het is de bedoeling dat ze deze meebrengen van thuis. Dit mag bijvoorbeeld een oude bloes zijn of een groot shirt (van papa, mama, buurvrouw, oom...), zodat hun kleding beschermd is voor verf, lijm, enz. Zorg ervoor dat de naam erin staat.
 • Wij hebben gymles op maandag- en vrijdagochtend. Het is de bedoeling dat de kinderen een gymtas meebrengen met daarin gymschoenen, korte broek/legging en een t-shirt. De gymtas gaat na iedere gymles mee naar huis. Het is niet de bedoeling dat deze op school blijft hangen. 
 • Is uw zoon/dochter jarig? Graag tijdig overleggen wanneer hij/zij het zou willen vieren in de klas. Het komt heel soms voor dat het niet mogelijk is op de dag dat u zelf in gedachten had. Vanaf groep 3 vieren wij de verjaardag zonder ouders/verzorgers. Wij hebben momenteel 24 leerlingen in de klas (i.v.m. trakteren). 
 • Wij hebben alle ouders van groep 3 in week 2 naar de zomervakantie een maitje gestuurd met o.a de informatie over de informatie avond 12 september. Mocht u dit mailtje niet ontvangen hebben dan kunt u zich bij ons melden. We zullen dan samen even uw mailadres controleren en indien nodig aanpassen in onze administratie.
___________________________________________________________________________________________________
 

Hier vindt u de nodige informatie over groep 3. 

Mocht u na het lezen hiervan nog met vragen zitten, loop dan gerust eens binnen. Het liefst na school en mocht er op dat moment te weinig tijd zijn, dan maken we gewoon een afspraak!
Ook kunt u altijd een mailtje sturen naar:
boukje.vanderheijden@prodas.nl of joke.vandervoort@prodas.nl


Wilt u wijzigingen in telefoonnummer(s) en emailadres(sen) aan ons doorgeven?
 

___________________________________________________________________________________________________